Binnenland

Bonusquote Theo Hiddema: ‘De integratie levert niks op’

15-08-2016 10:58

Soms is de Bonusquote-rubriek niet toereikend, omdat de brontekst als geheel eigenlijk één grote spijker-kop-raak powerquote is. Maarja, een interview integraal citeren is plagiaat en dat vinden wij van TPO ook weer niet chic. Het gesprek dat strafpleiter Theo Hiddema had met Esquire is derhalve in zijn totaliteit een absoluut bindende leestip.

Hiddema neemt geen blad voor de mond en uit zich in de hem kenmerkende eloquente stijl over de veenbrand die woedt in Nederland.

 

“[De veenbrand,] dat is de Islam en dat vind ik doodeng. Als overal waar de Islam opduikt en zich manifesteert, als dat een gemeenschap van mensen zou creëren waarin iedereen zich in zijn eigen setting, rustig, bedaard en intens genietend van het geloof dat hij beleeft, zich op zijn eigen leven zou kunnen richten zonder de directe omgeving ermee te affronteren, dán was er niks aan de hand geweest.

Maar dit is een innerlijke beschaving die zich kennelijk ten doel stelt om zich via de weg van klagen en claimen iedereen om zich heen erop attent te maken dat we hier te maken hebben met een islamitische gemeenschap die alsmaar vindt dat ze tekort gedaan wordt.

Zo is er een enorme welzijnsindustrie ontstaan die gesubsidieerd en wel tegen alle bestuurders zegt: “Je hebt ons nodig, want wij zijn de voelsprieten, wij zitten in de haarvaten van die gemeenschappen. Als wij ons gezegende werk niet mogen doen en die groepen niet in bedwang kunnen houden, dan breekt de pleuris uit.”

Om al die bruggenbouwers maar een beetje hun werk te laten doen, zonder dat we enig gevoel hebben van wat dat netto nou eigenlijk oplevert, tsja… en die hulpverleningsindustrie gaat op zo’n kinderlijke manier te werk, met zwemles, fietscursus en wat voor ‘n cursussen al niet… dan heeft men het gevoel dat we goed bezig te zijn; want wij zijn tolerant en wij zijn kosmopolitisch. En zo komt het gaandeweg wel goed.

Nou, in mijn strafrechtpraktijk merk ik dat het helemaal niet goed komt. Sterker nog, het wordt steeds erger.”

 

Ziet u? Pats, boem, waarheden. Meer van zulks leest u hier.

Lees ook: de PVV-stemverklaring van Theo Hiddema.

Hieronder: Mark Koster en Theodor Holman interviewen Theo Hiddema