Buitenland

Corsicaanse stad stelt boerkiniverbod op strand in na rellen Corsicanen vs. Marokkanen

15-08-2016 13:57

Ange-Pierre Vivoni, de burgemeester van het Corsicaanse Sisco, heeft een boerkiniverbod ingesteld op de stranden in zijn stad, meldt The Huffington Post. Dit naar aanleiding van een grootschalige vechtpartij zaterdagavond in die plaats. De aanleiding voor de vechtpartij zouden in boerkini geklede vrouwen zijn geweest, toen toeristen foto’s van hen maakten, liep de situatie uit de hand.

De Noord-Afrikanen reageerden agressief op de toeristen, waarna Corsicanen tussenbeide kwamen. In het geweld dat daarop volgde, kwamen de Marokkanen volgens ooggetuigen met ‘bijlen en harpoenen‘ aanzetten. Vier personen raakten gewond, waaronder één zwangere vrouw en een persoon door een harpoen. Ook gingen ettelijke auto’s van de Marokkanen in vlammen op. De situatie op Corsica is sindsdien gespannen, zondagmiddag togen circa 500 demonstranten in de stad Bastia naar een allochtone wijk en scandeerden “Te wapen, dit is onze plek en wij gaan waar wij willen”.

Het boerkiniverbod geldt ook in Cannes. Op Corsica was het eerder onrustig tussen de lokale bevolking en islamitische immigranten, rond kerst 2015 werden een kebabzaak en een moskee bestormd en werden er enkele korans verbrand. Wat veel media niet of pas veel later meldden, was dat het doelbewust in een gewelddadige hinderlaag lokken van de Corsicaanse brandweer de aanleiding was voor deze agressie.