Buitenland

Door polizei opgepakte islamist blijkt ineens keurige burger

17-08-2016 15:04

UPDATE: De polizei in het oostelijke Eisenhüttenstadt liet na een huiszoeking in de flat van de arrestant weten dat er ‘geen indicaties zijn voor islamitisch-militante motieven’. Wel zijn in het appartement ‘vuurwerkproducten’ gevonden en de man wordt nog verder ondervraagd.

Speciale politie-eenheden hebben woensdag in het oosten van Duitsland een 27-jarige man opgepakt die plannen had voor een aanslag. De politie in de deelstaat Brandenburg liet weten dat in de woning van de man explosieven zijn gevonden. Ook zouden er ‘aanwijzingen van banden met ISIS’ zijn gevonden, aldus Bild.

De man bereidde volgens bronnen van persbureau DPA een aanslag voor op een lokaal stadsfeest dat eind deze maand wordt gehouden in Eisenhüttenstadt, dicht bij de grens met Polen. Naar dit festival, wat wordt gehouden van 26 tot 28 augustus, komen elk jaar duizenden bezoekers.

De polizie wil hierop geen commentaar leveren.

Over de verdachte heeft de politie verder slechts laten weten dat het om een Duits staatsburger gaat. Volgens bronnen van DPA heeft hij een “salafistische achtergrond”.

De man zou een aanslag hebben willen plegen met een ‘zelfgemaakte spijkerbom‘.

Anp