Buitenland

Vlaamse jonge socialisten organiseren Noordzeeduik met nadruk ‘ook voor Boerkini’s’

18-08-2016 14:25

Update: als de Belgen het doen kunnen de Nederlandse jonge socialisten het natuurlijk ook, dus u bent welkom ook in uw nakie of Zwarte Piet-pak: https://www.facebook.com/events/168191393611066/

Ook in België gaan stemmen op de boerkini te verbieden, tot ongenoegen van de Vlaamse jonge socialisten. De beweging organiseert daarom zondag een “dive-in voor vrijheid” op het strand van Oostende. Alle soorten badkleding, ook volledig lichaamsbedekkend, zijn toegestaan. “Een mono- of bikini, een onesie, een zeemeerminnenpak, een short of speedo: het maakt niet uit”, zegt voorzitter Aaron Ooms donderdag.

In een aantal Franse gemeenten zijn inmiddels boetes opgelegd aan boerkinidragers. De Belgische nationalistische regeringspartij N-VA vindt dat het kledingstuk islamitische vrouwen onderdrukt en pleit voor een verbod in zwembaden en op het strand.

“Geen enkele kustburgemeester meldt problemen”, verwerpt Ooms het “nutteloze en stigmatiserende” voorstel. “Het tegen elkaar opzetten van mensen moet tot het verleden behoren.”

 

Anp