Buitenland

Dode en gewonden bij aanval op Amerikaanse universiteit Kabul

24-08-2016 17:44

Er zijn een ontploffing en schoten gehoord bij de Amerikaanse Universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kabul, dat melden verschillende media. Het gaat waarschijnlijk om een aanslag op het gebouw, waarbij de ontploffing de toegangspoort opblies zodat schutters toegang kregen tot het terrein. Veel mensen zouden hebben weten te vluchten, maar sommige professoren, studenten en andere mensen zitten nog in het gebouw.

AP fotograaf Massoud Hossaini (winnaar van een Pullitzer prijs) tweette dat hij vast zit in het gebouw. Hij heeft uiteindelijk ook weten te ontkomen en verklaart tegenover het persbureau neergeschoten mensen te hebben gezien. Een student liet telefonisch weten vast te zitten in een klaslokaal, terwijl er schoten klinken.

Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kon over slachtoffers nog niets zeggen. Speciale eenheden zijn naar de universiteit gestuurd om in te grijpen. Begin deze maand werden al twee professoren ontvoerd. Volgens de lokale autoriteiten zouden er in ieder geval 1 dode en 5 gewonden zijn gevallen.