Buitenland

Aardbeving vaagt dorpjes in Midden-Italië weg, meerdere doden

24-08-2016 08:49

In het bergachtige Centraal-Italië zijn door de krachtige aardbeving woensdagmorgen zeker dertien doden gevallen. Het rampgebied ligt ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Rome. Twee slachtoffers zijn onder het puin gevonden in het dorp Amatrice. Een priester, die betrokken is bij het reddingswerk, zegt dat er drie doden nog onder het puin liggen “De helft van de plaats bestaat niet meer”, zei de burgemeester voor nieuwszender Rainews24.

Twee andere doden, een ouder echtpaar, vielen in het dorp Pescara del Tronto. In de plaats Accumoli, in de buurt van het epicentrum, zijn volgens de burgemeester zeker zes doden gevallen. Een stoffelijk overschot is geborgen. Onder het puin van een ingestort gebouw liggen een vader, een moeder en twee kleine kinderen, maar er is geen levensteken. Een andere persoon wordt vermist. Veel mensen zitten nog vast in ingestorte gebouwen.

De beving veroorzaakte ernstige schade aan een aantal steden en dorpen, maar lijkt geen dichtbevolkte gebieden te hebben geraakt. Premier Matteo Renzi zei dat reddingsteams onderweg zijn naar de zwaarstgetroffen plaatsen.