Buitenland

Huma Abedin, rechterhand Hillary Clinton, werkte voor radicaal islamitisch tijdschrift

24-08-2016 10:56

Huma Abedin, de rechterhand en vertrouwelinge van Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten Hillary Clinton, heeft twaalf jaar lang op het colofon gestaan van het Journal of Muslim Minority Affairs. Dit meldt de New York Post. De publicatie is opgericht door wijlen haar vader en lijkt een familiezaak te zijn: Abedins moeder schrijft er voor en is hoofdredacteur, evenals haar broer, haar jongere zusje is assistent-redacteur en Huma Abedin zelf is van 1996 tot en met 2008 gecrediteerd als assistent-redacteur.

Abedins moeder Saleha schrijft onder andere over gezins- en vrouwenzaken, waarbij zij bijzonder felle anti-feministische en anti-homostandpunten inneemt. Zo schreef zij in 1996 kritisch over Clinton en andere deelnemers aan een conferentie over vrouwenrechten. Hun standpunten zouden radicaal feministisch zijn, on-islamitisch en verkeerd, omdat zij vrouwen ’empowerment’ zouden willen geven. Pijnlijk voor Clinton, die van vrouwenemancipatie haar speerpunt heeft gemaakt. Moeder Abedin wijst ‘alternatieve’ (dus alles anders dan man-vrouw-kinderen) gezinsvormen af en stelde bovendien dat de VS de aanslagen van 9/11 aan zichzelf te danken hebben.

Woordvoerder ontkent

Newsweek schrijft in een profiel over Huma Abedin dat ze in het bestuur van een islamitische studentenvereniging zat waar enige jaren na haar vertrek de Al Qaida-haatprediker Anwar al-Awlaki adviseur werd. Wat vermoedens van radicaal islamisme misschien zal temperen is het feit dat Abedin getrouwd is met een joodse man, de door seksschandalen geplaagde oud-politicus Antony Weiner. Abedin deed wat haar bazin Clinton voor haar in het Lewinskyschandaal deed: stand by her man.

Een woordvoerder van de Clintoncampagne, Nick Merrill, weigert te zeggen of Huma Abedin betaald werd voor de twaalf jaar dat zij in het colofon van het magazine stond, en stelt dat zij ‘geen actieve rol speelde’ bij het blad. Zouden wij ook zeggen, als de naam van een vertrouweling van onze presidentkandidaat twaalf jaar lang (!!) op een haattraktaat stond waarin alles waar voornoemde kandidaat voor zegt te staan, wordt tegengesproken.

Overigens ging Hillary Clinton wel gewoon op de foto met moeder Abedin, (tweede pinguïn van links) en is Huma Abedin nog altijd haar steun en toeverlaat.