Buitenland

Bonusquote: islamitische burgemeester van Londen is tégen het Franse burkiniverbod

25-08-2016 15:35

Sidiq Khan, burgemeester van Londen, heeft zich in de Franse burkini-verbod-discussie gemengd. Tegen de Evening Standard zei hij:

Ik ben hier heel resoluut over. Je kan vrouwen niet vertellen wat zij wel en niet aan mogen trekken, punt uit. Zo simpel is het.

Aha. Nouja het is koddig dat hij zich bemoeit met de lokale politiek in het door terreur geteisterde Frankrijk. Maar de burgemeester wil ook even laten weten dat het in zijn stad er heel anders aan toe gaat.

Ik zeg niet dat wij al perfect zijn, maar een van de geneugten van Londen is dat we verschillen niet simpelweg tolereren, we respecteren ze, omarmen ze en vieren ze.

En daar valt Khan door de mand. Verschillen zijn erg mooi en om te vieren en te omhelzen enzo, als het tot onderdanigheid ingepakte mummielima’s betreft. Maar westerse vrouwen met lingerie of schaarse badkleding aan heeft Khan in zijn stad, als een van de eerste acties na zijn aantreden, gewoon verboden. ‘Verschillen’, dat telt alleen voor islamitische provocaties. Lekkere wijven zijn niet ‘verschillend’, maar gewoon vies en worden onder het mom van ‘schadelijk voor het zelfbeeld van meisjes’ weggecensureerd. Ja, want een uitgeholde haatsmurf als badpak, dát is goed voor het zelfbeeld van vrouwen, burgemeester.