Buitenland

Uitvaart van door ‘allahu akbar’-roeper doodgestoken Britse wordt ‘multireligieus’ inclusief Koran-lezing

30-08-2016 17:29

De onlangs in Queensland, Australië doodgestoken Britse Mia Ayliffe-Chung zal een ‘multireligieuze’ uitvaart krijgen, inclusief lezing uit de Koran. Een belangrijke reden daarvoor is om het idee tegen te gaan dat de jonge vrouw slachtoffer zou zijn van islamitisch terrorisme. Dit heeft haar moeder laten weten aan The Guardian.

Ayliffe-Chung werd door de 29-jarige Smail Ayad doodgestoken in een backpackershotel. Ook een 30-jarige Brit en een hond werden doodgestoken. Ondanks het feit dat Ayad ‘allahu akbar’ riep toen hij op zijn slachtoffers instak gaat de politie niet uit van een terroristische daad.

De dader zou waarschijnlijk psychische problemen hebben, en was ‘geobsedeerd’ door het slachtoffer. Ook is er mogelijk drugsgebruik in het spel.

Ook zal er behalve uit de Koran worden voorgelezen uit Joodse, hindoe, christelijke en boeddhistische teksten.

In een column in de Britse krant The Independent schreef ze hierover:

 

“Na te hebben gesproken over het misinterpreteren van Mia’s dood als een terreurdaad gepleegd door een islamitische fundamentalist, deed de dominee de suggestie dat we een tekst uit de Koran zouden kunnen voorlezen. Hij zou iets passends zoeken samen met een vriend die de islam bestudeerd.”