Buitenland

Britse terreurexperts vrezen nieuwe ISIS-aanvallen op kerken in het Westen

30-08-2016 20:47

Britse terreurexperts die aan nieuwe maatregelen tegen terreur werken vrezen dat ISIS zich de komende tijd zal richten op kerken in het Westen. Na de aanval op een Franse kerk waarbij een priester werd afgeslacht en de recente aanslag op een kerk in Indonesiƫ, vrezen de experts dat een nieuwe aanval op handen is, meldt de Britse courant de Mirror

Verwacht wordt dat aanvallers een mes zullen gebruiken voor hun terreurdaad, het gebruik van een automatisch vuurwapen achten de experts niet waarschijnlijk.

In een binnenkort te verschijnen reeks van maatregelen voor geestelijken wordt uit de doeken gedaan hoe men het beste kan handelen bij een terreuraanval in een kerk. Ook worden geestelijke gewaarschuwd alert te zijn op wie er binnenkomt.

Een priester laat aan de Mirror weten dat hij in kerkelijke kringen te horen heeft gekregen zijn priesterkraag ‘niet in het openbaar te dragen’. Ook werd hem gezegd dat hij beter niet alleen in zijn kerk kon zijn en extra veiligheidsmaatregelen te nemen om de kerk te beveiligen.