Buitenland

Terminal vliegveld Frankfurt omtruimd na bomalarm

31-08-2016 10:41

Volgens de Duitse krant Bild is een deel van Terminal 1 van het vliegveld van Frankfurt ontruimd. Dit nadat een vrouwelijke passagier het bomalarm deed afgaan en daarna in de menigte verdween. Uit voorzorg is het gebouw ontruimd.

UPDATE 13:20 Volgens Bild is een vrouw opgepakt. Zij reisde met twee kinderen. Iets in haar bagage deed het bomalarm aanslaan, waarna zij de benen nam. Er is geen explosief aangetroffen.

UPDATE 11:24 Een woordvoerder spreekt inmiddels van ‘een passagier’, en niet meer over een vrouwelijke passagier, zoals eerder nadrukkelijk werd gezegd. De ontruiming van de terminal gaat door, daarna wordt het pand grondig onderzocht en daarna moet iedereen opnieuw door de veiligheidscontroles.

UPDATE 11:00: Een woordvoerder van het vliegveld laat aan persbureau Reuters weten dat de ontruiming ‘voor onbepaalde tijd’ voor vertragingen gaat zorgen.

UPDATE: Via luidsprekers klinkt het verzoek het gebouw onmiddelijk te verlaten. Op onderstaande video is te zien dat het erg druk is, maar dat de sfeer kalm en ordelijk blijft.


Later meer.