Binnenland

VIDEO – Invallen op 12 lokaties, ook in salafistische Assunahmoskee Tilburg

08-09-2016 12:11

De FIOD deed eerder vandaag een inval in de Tilburgse Assunnahmoskee, een salafistisch gebedshuis. Er zijn videobeelden van de inval. Eerder werd al bekend dat Al Fitrah in Utrecht werd doorzocht door de FIOD.

Beide invallen maken deel uit van een grootschalig onderzoek op in totaal twaalf lokaties. Het OM meldt op haar website:

De FIOD en Politie hebben vandaag onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in totaal 12 locaties doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar een organisatie die vermoedelijk via educatieve stichtingen en liefdadigheidsorganisaties tonnen euro’s witwast. De organisatie ontvangt tonnen euro’s via grote contante stortingen in eigen land, maar ook via moneytransfers en overboekingen vanuit het buitenland. Een deel van de gelden gaat vervolgens ook weer naar het buitenland.

Welke lokaties precies doorzocht werden, naast dus Al Fitrah in Utrecht en Assunnah in Tilburg, is niet bekend. Het OM:

De doorzoekingen waren in vier woningen in het midden van Brabant, twee woningen in de provincie Utrecht en een woning in Zuid-Holland. Daarnaast zijn vier panden die gelinkt zijn aan verdachten in Tilburg, Utrecht, Den Haag en Nieuwegein doorzocht. De FIOD en Politie hebben beslag gelegd op administratie en digitale bestanden.

[jwplayer mediaid=”2678139″]