Buitenland

‘Politie Londen doet niets tegen radicale islam binnen politie uit angst voor beschuldiging islamofobie’

12-09-2016 12:29

Een voormalig medewerkster van de Londense politie laat aan de Sunday Times weten dat er binnen het politiekorps een extreme vorm van politiek correcte angst heerst om van ‘islamofobie’ te worden beschuldigd waardoor radicaal islamitische politiemedewerkers geen strobreed in de weg wordt gelegd. Zo deed de Londense politie vrijwel niets tegen een islamitische agent die tegen de medewerkster vertelde dat “genitale verminking bij vrouwen een schone een eerzame traditie is die niet moet worden gecriminaliseerd”.

De 35-jarige Javaria Saeed nam ontslag omdat ze totaal gedesillusioneerd raakte over de politiek correcte houding tegenover tegenover islamitisch extremisme. Volgens Saeed is er binnen het politiekorps sprake van ‘racisme en discriminatie tegen blanken’ en gebeuren er dingen die als het over moslims zou gaan zwaar zouden worden bestraft.

Ook waren er islamitische agenten die slachtoffers van huiselijk geweld hebben aangeraden om hulp te zoeken via de shariawetgeving.

“Mijn ervaringen zijn dat het vooral de islamitische agenten worden die racistisch waren over mijn individuele opvattingen. Ook privĂ© hielden ze er racistische opvattingen over blanke agenten op na en waren ze seksistisch tegenover vrouwen. Ik werd er van beschuldigd een slechte moslim te zijn omdat ik geen hoofddoekje draag en dat ik beter op mijn plaats was als ik thuis met de kinderen bleef. Als zoiets zou worden gezegd door blanke agenten dan zouden ze meteen zijn ontslagen”, aldus Saeed in de Sunday Times.

Maar de islamitische agenten die zulke uitspraken deden werden niet ontslagen. Volgens Saeed is de politieleiding te bang om te worden beschuldigd van ‘islamofobie’.*

De Londense politie zelf zegt dat de agent als straf een tijdelijke bureaufunctie gekregen maar dat hij zeker niet is ontslagen.

 

* = ‘Islamofobie’ is een niet bestaande term die door politiek-correcte media zoals NRC Handelsblad wordt gebruikt om elke vorm van kritiek op de islam te criminaliseren door te doen alsof religiekritiek een irrationele psychische ziekte is.