TPOok!

 
Video

VIDEO – PvdA-burgemeester Zaandam jokt haar straatje schoon bij Pauw

Bedreigd raadslid Juliëtte Rot vertelt heel ander verhaal

PvdA-burgemeester Geke Faber, maandag bij Pauw, is koud een minuut aan haar vrijpleitpraatje bezig als ze haar eerste leugen erin gooit: “Door de video’s weten we nu dat er een ernstig probleem met de openbare orde is in Poelenburg.”

Nietes!

In het AD van dinsdag zegt raadslid voor Democratisch Zaanstad Juliëtte Rot, al in april dit jaar zomaar bekogeld met eieren door de lafbekken die nu bekend staan als de tuigvloggers:

 

“Zo kon ook de overlastsituatie bij de Vomar in Poelenburg jarenlang voortwoekeren zonder dat het gemeentebestuur ingreep, vertelt Rot. “Ze keken gewoon weg, zeiden: het valt wel mee. Maar toen Ismail zijn filmpjes op internet zetten konden ze er niet langer omheen.”

 

PvdA-burgemeester Faber kondigde cameratoezicht en een samenscholingsverbod af, snoeiharde maatregelen waar de buurtbewoners zo naar snakken. Maandag, enkele uren voor de uitzending, was er opeens een grote politiemacht aanwezig in de wijk Poelenburg. Vier tuigvloggers werden opgepakt.

Alles wijst er op dat Faber (PvdA), die op 1 oktober aanstaande (los van deze kwestie) aftreedt als burgemeester, had gehoopt dat het hele schandaal wel onder het tapijt zou blijven en dat haar opvolger met de brokken kwam te zitten. Helaas.

Ondanks de plotselinge politie-inzet, een direct gevolg van de media-aandacht en niet van de ‘daadkracht’ van PvdA-burgemeester Faber, kreeg Rot pas dagen na de bedreiging een telefoontje van de burgemeester. (Na aandringen van POV-fractievoorzitter Harrie van der Laan.)

 

“Het eerste wat zij zei was: ‘Zo, jij bent in één klap beroemd.’ Dat vond ik vreemd, ja.”

 

Ja’ heel vreemd.

Faber (PvdA) gaat op het nippertje de boeken in als de tuigvlogger-burgemeester, maar ze zal zelf geen last hebben van de consequenties van haar slappe houding. En roem is relatief; in het AD zegt Rot dat één van de tuigvloggers haar mailde. Hij zit in de penarie: de peperdure Audi Q7 waarin hij zat terwijl hij Rot bedreigde, is van zijn vader. “Hij is nu bang dat z’n vader boos wordt.”

 

Lees ook: ons hele dossier over de Zaanse Tuigvloggers.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.