Binnenland

Islamitische Universiteit Rotterdam weigert kwaliteitsonderzoek

16-09-2016 11:16

De Islamitische Universiteit Rotterdam weigert mee te werken aan een kwaliteitsonderzoek door de kwaliteitsorganisatie NVAO, die oordeelt over hoger onderwijs. De minister van Onderwijs Jet Bussemaker kan de Universiteit niet aanpakken omdat de school geen overheidsgeld krijgt en er geen wet bestaat die het ondermijnen van de Nederlandse samenleving en haar normen en waarden via het onderwijs verbiedt.

Het is rond de Universiteit dus al jaren een kwestie van pappen en nathouden en ‘afspraken’ maken, die dus vervolgens gewoon niet nagekomen worden. De enige optie is ‘op termijn sluiten’, aldus de minister. Aan wetgeving wordt gewerkt. En dat is mooi, want de lijst van ongewenste ontwikkelingen aan de Islamitische Universiteit Rotterdam is lang.

Zo maakte rector Ahmet Akgündüz zich schuldig aan het pleiten voor de doodstraf voor homoseksualiteit. Ook bestempelde hij Alevitische moslims als minderwaardige mensen. Verder werden er meisjes seksueel geïntimideerd, en als klap op de vuurbpijl zat de veroordeelde moslimterrorist Rudolph Holierhoek er in de medezeggenschapsraad.