Buitenland

Drie Algerijnse tieners verdacht van groepsverkrachting Franse vrouw vlak bij Eiffeltoren

17-09-2016 12:23

Drie uit Duitsland afkomstige Algerijnse jongens van 17 jaar oud zijn in Parijs opgepakt en vastgezet op verdenking van een groepsverkrachting. De drie zouden afgelopen zondag een 18-jarige vrouw hebben gegijzeld, bedreigd, mishandeld en verkracht. Het slachtoffer kon uiteindelijk worden bevrijd nadat joggers haar ‘s ochtends vroeg hadden horen gillen. Dit maakte de politie van Parijs vrijdag bekend.

De vrouw had één van de verdachten twee dagen eerder leren kennen via Facebook. Na een chatsessie werd de vrouw uitgenodigd om in Champ de Mars, vlakbij de Eiffeltoren, ‘een cola te komen drinken en wat aardbeien en druiven te komen eten’.

Eenmaal daar aangekomen bleek de vrouw in een val te zijn gelokt en werd ze door de drie ‘jongeren’ vastgehouden en verkracht.

Het slachtoffer is met voorbedachte rade verkracht. De drie ‘jongeren’ hadden van te voren al dekens klaargelegd in de bosjes waar ze het slachtoffer hebben verkracht.

Toen het slachtoffer vroeg in de ochtend werd ontdekt door een joggend echtpaar uit Canada, was zij vastgebonden, deels ontkleed, gewond en in paniek. Ze verklaarde later met de dood te zijn bedreigd. Zo zouden de daders hebben gezegd: “We maken je af als je niet met ons meegaat, hoer”.
De joggers hebben de drie verdachten nog zien wegrennen.

De drie Algerijnen werden opgepakt toen ze op het punt stonden weer terug te keren naar Duitsland. De politie sluit niet uit dat de drie als plan hadden om naar Parijs te reizen, daar het slachtoffer te verkrachten, om daarna weer terug te reizen.