Buitenland

Doodgeschoten messentrekker in Minnesota maakte ‘referenties aan Allah’

18-09-2016 09:27

Update: ISIS heeft inmiddels geclaimd dat de messentrekker een ‘soldaat van ISIS’ was

Een man die in een winkelcentrum in Minnesota instak op zeker 8 mensen is door de politie neergeschoten. Volgens de laatste berichten zou de man ‘referenties aan Allah’ gemaakt hebben en in ieder geval aan één persoon te hebben gevraagd of die moslim was.

De steekpartij vond plaats in de Crossroads Center shopping mall in de stad St. Cloud, Minnesota. Een politie-agent die buiten diensttijd in de buurt was schoot de dader neer, die daarop overleed. De slachtoffers van de man zijn naar een ziekenhuis gebracht, maar zouden er niet ernstig aan toe zijn. Eén van de slachtoffers moet nog in het ziekenhuis blijven.

Paniek in winkelcentrum

Door de schoten ontstond er enige paniek in het winkelcentrum, waarna mensen het gebied ontvluchtten. Over het motief van de dader is op dit moment nog niets bekend. De politie onderzoekt de zaak, maar gaat er op dit moment dat het een op zich staand feit was waarbij de messentrekker alleen handelde. “We gaan tot de boden van deze zaak”, zo zei de politiechef.

Er zijn geen aanwijzingen dat de steekpartij verband houdt met de vondst van explosieven in New York, waar ook een zelfgemaakt explosief ontplofte.