Buitenland

Ontploffing bij bomonderzoek New Jersey

19-09-2016 08:54

Bij een onderzoek van de explosieven opruimingsdienst in een treinstation bij Elizabeth, New Jersey, zou deze morgen één van de bommen zijn ontploft, dat meldt NBC. Een speciale robot onderzocht het pakket in een rugzak, nadat een dakloze alarm had geslagen over een verdacht pakket.

Er zouden nog vier explosieve onderdelen in het verdachte pakket zitten, aldus plaatselijke media. Het treinverkeer is stilgelegd, terwijl de FBI en de plaatselijke politie onderzoek doen naar de zelfgemaakte bommen. De vermoedelijke pijpbom werd door een dakloze gevonden en lijkt erg op die zaterdagmorgen in Seaside Park, ook in New Jersey, werd gevonden, zo weet ANP.

Het treinverkeer van en naar Elizabeth is stilgelegd.

New York

In het onderzoek naar de bommen in New York zou men inmiddels beelden hebben van een man die op de twee locaties gezien is.

Vijf mensen zouden in die zaak door de politie ondervraagd worden. De verdachten werden staande gehouden door de FBI en de New York Police Departement (NYPD) toen ze een brug tussen Brooklyn en Staten Island wilden oversteken. Er zijn nog geen arrestaties verricht, zo laten autoriteiten weten.

(TPO/ANP)