Buitenland

12-jarige jongen in Duitsland zo goed als dood geslagen door klasgenootjes

23-09-2016 17:42

Een twaalfjarige jongen is op een school in het westen van Duitsland waarschijnlijk door medescholieren bijna doodgeslagen. De afdeling moordzaken van het Duitse politiedistrict Bonn onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie de zware mishandeling op een school in Euskirchen, meldden Duitse media vrijdag.

Volgens Express heeft de jongen zware verwondingen aan het hoofd opgelopen en is naar alle waarschijnlijkheid tegen zijn hoofd getrapt.

Een lerares heeft zich donderdagmiddag ontfermd over de jongen die verward was en over hevige pijn klaagde. Ze sloeg alarm en de jongen is naar een ziekenhuis in Euskirchen, ten zuidwesten van Bonn, gebracht. Daar werd onmiddellijk vastgesteld dat zijn toestand zo ernstig was dat hij met een traumahelikopter naar Keulen is gevlogen.

Hij is nog steeds in levensgevaar volgens Duitse media, die diep geschokt over het voorval berichtten. Volgens aanklager Robin Fassbender zijn de enorme verwondingen die de jongen heeft opgelopen slechts te verklaren door massaal gebruik van geweld. Fassbender zei nog nooit een zaak te hebben meegemaakt waarbij het slachtoffer van dergelijk grof geweld zo jong was.

Anp