Buitenland

Gemarteld moslimmeisje stopt wonden onder hoofddoekje

24-09-2016 13:14

De politie van België heeft deze woensdag een extreem-islamitische man ingerekend voor het jarenlang mishandelen en folteren van zijn eigen dochter. Dit gebeurde onder meer met een toorts en een soldeerbout. Het kind is nu vijftien maar de praktijken startten al op de kleuterschool.

De gearresteerde moslim is een inwoner van Châtelet (Charleroi), schrijft de Gazet van Antwerpen op basis van berichtgeving in La Dernière Heure. Het sadistische geweld veroorzaakte diverse verwondingen bij het meisje. Dankzij haar hoofddoek kon ze de martelingen voor de buitenwereld verhullen.

Na papa’s arrestatie is het slachtoffer in een ziekenhuis behandeld aan onbehandelde botbreuken. Ook bleek haar lichaam overdekt met brandwonden en blauwe plekken.

‘Radicaal islamistische context’

De Mohammedaan verplichtte zijn kinderen op matten op de vloer te pitten om de profeet Mohammed te plezieren. Anders zouden het maar luxepaardjes worden, aldus zijn redenering. De GvA spreekt dan ook van misbruik “in een radicaal islamistische context”.

De politie is niet overgegaan tot het detineren van de echtgenote. Haar drie andere koters zijn tijdelijk elders gehuisvest.