Buitenland

Schietpartij in Malmö: zeker 4 mensen neergeschoten

25-09-2016 21:57

In de Zweedse stad Malmö zijn zondagavond verscheidene mensen op straat neergeschoten. Bij de schietpartij bij een appartementencomplex zouden zeker vier gewonden zijn gevallen. De politie is met man en macht op zoek naar de daders, die zo’n twintig kogels afvuurden. 

Zoektocht naar daders met Audi en brommer

Mogelijk stond ook een vluchtauto klaar, getuigen spreken over mannen die ontkwamen in een Audi. Anderen zouden gevlucht zijn op een brommer, waar eerder nog een motor genoemd werd. Het motief voor de gewelddaad is nog volstrekt onduidelijk.

Er waren al veel agenten in de omgeving in verband met een voetbalwedstrijd. Een deel van de stad wordt door de politie afgesloten in de zoektocht naar de daders, en de explosieven-opruimingsdienst is ter plaatse. Er werd gemeld dat er later in de stad een explosie werd gehoord, maar dat kon de politie niet bevestigen.

Volgens de Engelstalige Zweedse krant TheLocal behandelt de politie de zaak als een poging tot moord. Gezien de omschreven toedracht lijkt eerder sprake van een afrekening in het criminele circuit dan van een terroristische aanslag.

(TPO/ANP)