Binnenland

OM gaat in hoger beroep tegen fopstrafje voor snelwegmoordenaar A2

26-09-2016 14:28

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straf van drie jaar cel die een 46-jarige man is opgelegd wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A2. Daarbij kwam in december vorig jaar een vader van een gezin om het leven en raakten vijf andere inzittenden zwaargewond.

De officier van justitie van het parket Midden-Nederland zegt zich niet te kunnen vinden in de strafmaat, maakte het OM maandag bekend. Tegen Neil van der L. was acht jaar gevangenisstraf geƫist.

“De verdachte heeft meerdere signalen dat zijn snelheid tot ongelukken zou leiden genegeerd, hij heeft niet afgeremd en is vol gas blijven geven”, aldus de motivering van het OM voor het hoger beroep.

De man reed op de A2 onder invloed van speed met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur bij Maarssen achterop de auto van de slachtoffers. Die sloeg daardoor over de kop en schoof nog tientallen meters door over de snelweg. De vader van een gezin overleed; twee kinderen raakten door het ongeval blijvend gehandicapt.

Ook de raadsman van de verdachte is tegen de straf in beroep gegaan.

Anp