Policorwatch, de OV-editie: Tingeling! Iedereen aan boord van de Deugtram!

26-09-2016 19:50

Kijk toch eens wat een schitterend deugvehikel, letterlijk. Een Amsterdamse en een Rotterdamse tram waar op staat, heel gewaagd, “Nederland is vol..” oohooohoo komt die punchline…”met gastvrije mensen die vluchtelingen een warm hart toedragen.” Niet erg catchy maar je moet wát als je met donaties en subsidie een hele tram over de volle lengte moet volkalken. “Voor een positief geluid”, is dat. Bijna net zo nietszeggend als de ‘deken van positiviteit‘ die de luitjes van #ieder1 over Nederland heen wilden trekken, het lijkt wel of de Welkombrigades en Diversiteitsmilities echt gewoon totaal GEEN rationele argumenten, harde doelen of enig gevoel met de werkelijkheid meer hebben.

Want het is niet zo netjes he, liegen voor een positief geluid. Nederland is helemaal niet vol met mensen die vluchtelingen een warm hart toedragen. Nederland is best wel vol met mensen die willen dat de grenzen dicht gaan. Met mensen die hun woonwijk zien verkleuren en hun buren niet meer verstaan. Met mensen die een beetje balen van een tram die langs sociale huurwoningen rijdt waar zij meer dan tien jaar op moeten wachten, en statushouders die er zo in kunnen. Met mensen die een hele zomer lang nieuws hebben gezien over terrorisme, Calais, vechtpartijen en tuigwijken.

Nederland is ook wel een beetje vol met mensen die graag hun naam op een tram willen zien waarop staat dat zij vluchtelingen een warm hart toedragen, maar die zelf niet in de buurt van een AZC wonen noch overwegen er dan eentje in huis te nemen, zo’n vluchteling waar zij zo’n warm hart voor hebben.

Vraagje, beslist retorisch: zou er ook een tram door Amsterdam en Rotterdam kunnen rijden van een door de overheid gesubsidieerde organisatie waar op staat: “Nederland is vol dus laten we voor nu maar even stoppen met mensen binnenlaten”?

Anyway. Met een warm hart op weg naar de eindhalte, het slaat nergens op maar het voelt heerlijk positief. Vergeet u niet tijdig uit te checken?