Binnenland

Moskeebaas: tuigjeugd Maassluis schuld van te weinig jongerenwerk

27-09-2016 14:20

De burgers van PvdA-bestuurd Maassluis gaan al geruime tijd gebukt onder terreur door Marokkaanse jongeren. De lokale omroep WOS berichtte over deze terreur door Marokkaanse jongeren, en werd prompt herhaaldelijk bedreigd door deze Marokkaanse jongeren.

Gelukkig weten wij nu dat de terreur niet komt door Marokkaanse jongeren of door slap PvdA-bestuur, maar door gebrek aan een jeugdhonk en aan jeugdwerkers. Dat zegt voorzitter van de Ibrahimmoskee Ismail El Hadioui in het AD.

“Dit had helemaal niet uit de hand hoeven lopen”, verzucht de moskee-
voorzitter. “We schamen ons dat dit is gebeurd en vinden ook dat die mensen rustig moeten kunnen slapen. Die jongeren moeten met hun poten van die bewoners af blijven. Maar dit had zonder de politie opgelost kunnen worden. Het begint bij slap bestuur vanuit de gemeente. Die jongeren hadden anderhalf jaar geleden al een nieuw jeugdhonk moeten hebben.”

Ja en zonder jeugdhonk is het gewoon bijna terecht dat er ruiten worden ingegooid van bewoners.

Volgens hem leven bewoners van de ­vinexwijk op gespannen voet met jongeren die vanuit heel Maassluis naar Ummah Wahida komen, het activiteitencentrum naast de moskee. “Dat zijn er een stuk of zeventig en zij moeten langs al die huizen om hier te komen. Een enkeling trapt wel eens een bloempot om, ja.”

André de Vries, directeur van Welzijn E25, zegt in het AD dat er wel jeugdwerk is, maar dat die door bezuinigingen weinig kunnen doen. Vandaag beslist PvdA-burgemeester Edo Haan (foto) of het noodbevel voor het ‘omtrappen van bloempotten’ *KUCH* van kracht blijft.