Binnenland

‘Rapper Boef ontvoert en vermoordt kat Gijs’

27-09-2016 10:28

Een vrouw uit Beverwijk heeft aangifte gedaan tegen rapper Boef. Ze zegt dat ze onder druk is gezet om haar huis open te stellen voor een wietplantage.

Volgens De Telegraaf zegt de vrouw dat Boef en een kompaan na de eerste hennepoogst haar kat Gijs hebben ontvoerd. Gijs werd zwaargewond teruggevonden langs de snelweg en overleed uiteindelijk. De rapper is al enige tijd in opspraak om zijn wangedrag, dat hij vastlegt in zijn treitervlogs. Er loopt een fraude-onderzoek tegen hem omdat hij een Wajong-uitkering zou ontvangen, wellicht ten onrechte.

Gelukkig mag hij in De Volkskrant zijn straatje schoonpraten: het komt allemaal door racisme. Boef is er van overtuigd dat hij een groot artiest was geweest als hij een blanke Nederlander zou zijn geweest. De rapper stoort zich er nu vooral aan dat hij pas media-aandacht heeft vergaard nu hij negatief in het nieuws is geweest.

“Wat ik jammer vind: een paar weken geleden had ik ook al meer dan 100 miljoen views, meer dan 350 duizend volgers op Instagram. Alleen was ik nog nooit op televisie geweest”, zegt Boef dinsdag in de Volkskrant. “Niet één keer had een programma gedacht: hé, dat is tof, een Nederlands product dat zo succesvol is, wie is die man? Nederland zou ook trots op mij kunnen zijn. Pas nadat de politie erbij was gekomen, wilden ze me op de tv hebben.”

(ANP/TPO)