Buitenland

Vrouwen sturen terrorist Abdeslam ‘fanmail’ in gevangenis

30-09-2016 08:09

Salah Abdeslam, hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs, kreeg veel post van verschillende vrouwen toen hij in de gevangenis in Brugge zat. Het betreft steunbetuigingen van de vrouwen, zo meldt Het Nieuwsblad dat een aantal van de brieven kon inzien. Brieven aan de gevangene werden gescreend voor ze werden doorgezonden.

‘Weet dat er een vrouw is die je wil helpen’

Een voormalige buurvrouw uit Molenbeek wil hem simpelweg op de hoogte houden van de gebeurtenissen, maar de 24-jarige Jenny uit Duitsland wil hem graag helpen, steunen en zijn gedachten verzetten. “Omdat er ook iets goed in de man schuilt”, zo denkt ze te weten.

De eveneens Duitse Loreen meent dat Abdeslam gebruikt, is en wil hem helpen weer op het juiste pad te komen. Één iemand wil Abdeslam “bekeren tot het christendom”. Geen van de schrijfsters keurt de aanslagen goed, maar wat opvalt is dat velen de “man achter de beelden” willen leren kennen, zo schrijft Het Nieuwsblad.

“Weet dat er een vrouw is die je wil helpen en je wil steunen, geef nooit op”. Een andere schrijfster, de Franse Isabelle, bidt voor Abdeslam omdat hij op het laatste moment in Parijs is teruggekrabbeld en volgens hij haar “zijn hart heeft opengezet”. Terrorismeverdachte Salah Abdeslam blijft zelf verder zwijgen over zijn rol bij de aanslagen van 13 november in Parijs.