Binnenland

Vindicat-lid schiet met luchtbuks op Vindicat-huis meldt Vindicat

04-10-2016 17:19

Opmerkelijk bericht dinsdag op de website van de Groningse studentenvereniging Vindicat. Maandag zou een lid ‘mogelijk’ met een luchtbuks op een Vindicat-huis hebben geschoten. In een zogenaamd ‘voortgangsbericht‘ meldt het Groningse corps dinsdag:

 

“Gisteren heeft zich een ander incident voorgedaan. Mogelijk heeft een lid van Vindicat met een luchtbuks op een Vindicat-huis geschoten. Het bestuur heeft hiervan kennis genomen, aan hoor en wederhoor gedaan en de betrokkenen dringend geadviseerd hiervan aangifte te doen bij de politie. Over de te nemen interne maatregelen wordt thans overleg gevoerd.” 

 

Eerder dinsdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie in Groningen een strafrechtelijk onderzoek start naar het geweldsincident bij Vindicat, waarbij een jongeman zwaargewond raakte nadat een andere student op zijn hoofd was gaan staan. “De ernst en de impact van het incident rechtvaardigen het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek”, aldus het OM dinsdag. Het slachtoffer zelf heeft (nog) geen aangifte gedaan.

Lees ook

OM onderzoekt geweldsincident Vincidat, zonder dat iemand aangifte heeft gedaan