FOTO – Uiteraard weer autobrand in Amsterdam Noord, eigenaresse betrapt dader

05-10-2016 09:49

Wij van ThePostOnline hebben een standaardbericht klaarstaan over autobranden in Amsterdam-Noord. Dit omdat de gemeente en de politie de tuig-epidemie in Noord niet weten te beteugelen en er jaarlijks tientallen, honderden auto’s en andere voertuigen in vlammen op gaan. Dat bericht ziet er zo uit:

In de nacht van [weekdag] op [weekdag] ging er aan [straatnaam] [aantal] [type voertuig] in vlammen op [linkje naar AT5] in sfeervol en gezellig Amsterdam Noord. [bijzonderheden]

Voor vandaag zou dat dus worden:

In de nacht van dinsdag op woensdag ging er aan het Plejadenplein een auto in vlammen op in sfeervol en gezellig Amsterdam Noord. Een vrouw hoorde rare geluiden en zag een man bij haar auto rommelen. Zij vroeg hem wat of hij aan het doen was, waarop de man de benen nam. Dit terwijl de auto naast de hare al in brand stond. Die wagen brandde volledig uit, de passagiersstoel in de auto van de vrouw bleek overgoten met benzine in een kennelijke poging tot brandstichting.

Er is een pyromaan actief in Amsterdam-Noord, of meerdere pyromanen. Er is een epidemie van autobranden. Er is nooit iemand veroordeeld voor die autobranden. Een fenomeen als de Westlandse Bandenprikker hield en houdt de gemoederen meer dan bezig. Lekke banden zijn ook rot, maar minder erg dan uitgebrande auto’s. Toch, over de Amsterdam-Noordse Autopyroma(a)n(en): krekels en tumbleweed.

Enfin, wij houden ons standaardbericht onder de sneltoets. Voor morgen, of overmorgen, of op zijn laatst voor volgende week ofzo.