Buitenland

29 gewonden bij treinongeval op Long Island

09-10-2016 09:51

Op Long Island, New York, is zaterdagavond een passagierstrein ontspoord. Daardoor raakten 29 inzittenden gewond, maar niet levensgevaarlijk. Zij werden voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De artsen constateerden onder meer botbreuken en hersenschuddingen. Andere slachtoffers liepen slechts schrammen en blauwe plekken op.

Het railverkeer raakte volgens de politie en vertegenwoordigers van de vervoersmaatschappij danig ontwricht. Het ongeluk gebeurde rond 9 uur ‘s avonds in de gemeente New Hyde Park. De trein met twaalf wagons reed met een snelheid van ruim 30 kilometer per uur achterop een onderhoudsvoertuig. Het is nog onduidelijk of dat stilstond.

De gouverneur van New York Andrew Cuomo zei dat er ongeveer zeshonderd mensen in de trein zaten. Door de klap liepen de eerste drie wagons uit de rails. Op foto’s die via de sociale media werden verspreid, was te zien dat ze scheef stonden maar nog wel overeind.

Vonken

Het ongeluk gebeurde minder dan een kilometer ten oosten van het station van New Hyde Park. Passagiers vertelden in de plaatselijke media dat ze door de ramen vonken of beginnend vuur hadden gezien buiten de trein. Die reed met een normale snelheid toen hij eerst licht begon te schudden, vervolgens iets heftiger en tenslotte iets raakte en tot stilstand kwam.

De lijn is een van de drukste in de grootste Amerikaanse stad. Negen dagen geleden crashte een trein op het eindstation in Hoboken, New Jersey. Daardoor kwam één persoon om het leven, meer dan honderd mensen liepen verwondingen op.

(ANP)