avatar
   
Buitenland

Duitse baby van asielzoekers te koop voor 5000 euro

eBay heeft advertentie vrijwel direct verwijderd

Een veertig dagen oud meisje is in Duitsland op veilingsite eBay te koop aangeboden voor 5000 euro. De politie in Duisburg onderzoekt nu wie Maria te koop zette.

Het gaat om een telg uit een vluchtelingengezin dat een jaar in de Bondsrepubliek verblijft, meldde Der Spiegel. Uit internetgegevens blijkt volgens de politie dat de advertentie is verstuurd via de internetaansluiting van de 20-jarige moeder en de 28-jarige vader, die samen met het kind in Duisburg-Rheinhausen wonen. Maar ook familieleden en buren konden de aansluiting gebruiken. De ouders ontkennen dat ze de advertentie op internet hebben gezet.

De advertentie stond volgens eBay maar een half uur online. De internetfirma werd door tientallen gebruikers op het opmerkelijke aanbod gewezen, waarna het bedrijf de advertentie verwijderde en de autoriteiten waarschuwde.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.