TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Nieuwe ronde stokslagen voor Saudische blogger Raif Badaw

Blogger had religie van vrede en tolerantie beledigd dus kreeg 10 jaar vreedzame cel en 1000 tolerante stokslagen

Tags:

De blogger Raif Badawi die gevangen zit in Saudi-Arabië wacht een nieuwe ronde lijfstraffen. Dat meldde dinsdag de Raif Badawi Foundation, een Canadese organisatie die pleit voor de vrijlating van de blogger.

Evelyne Abitbol die de organisatie heeft opgericht samen met de echtgenote van Badawi, Ensaf Haidar, heeft dinsdag in Montreal gemeld dat volgens betrouwbare bronnen in Saudi-Arabië Badawi binnenkort opnieuw lijfstraffen krijgt. In 2014 werd de inmiddels 32-jarige blogger veroordeeld tot tien jaar celstraf en duizend stokslagen voor het overtreden van de technologiewetten en het beledigen van de islam.

Wanneer Badawi de lijfstraffen krijgt toegediend had de bron niet exact bekendgemaakt. “Helaas kan het elk moment gebeuren”, liet Abitbol weten.

De veroordeling kwam de Saudische regering destijds op felle kritiek te staan van mensenrechtenorganisaties. Badawi’s echtgenote, die asiel heeft gekregen in Canada, heeft landen die banden hebben met Saudi-Arabië opgeroepen te bemiddelen voor de blogger.

De minister van Buitenlandse Zaken van Canada, Stéphane Dion, liet weten dat zijn ministerie onderzoeken of de geruchten kloppen en heeft de Saudische regering opgeroepen om Badawi naar zijn familie in Canada te laten gaan. “We proberen om de meest accurate informatie te krijgen, want als deze informatie klopt, dan is dat heel schandelijk. Canada veroordeelt dit soort lijfstraffen volkomen.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.