Amsterdam pakt homohaat keihard aan met een hashtag: #020diversity

21-10-2016 10:24

Verschillende organisaties in Amsterdam gaan actief de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’ uitdragen. Daaronder zijn het COC, de Protestantse Kerk en de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam en het Amsterdam Dance Event.

De organisaties roepen iedereen op de boodschap te bespreken op het werk, op school, in de sportclub en in de kerk. Ook willen ze dat mensen de hashtag #020diversity delen op sociale media.

Aanleiding voor het initiatief is de verspreiding van een antihomoflyer in Amsterdam. Daarin stond onder meer dat homoseksualiteit verboden is volgens de islam, het jodendom en het christendom. “De boodschap van de flyer is ook vanuit religieus perspectief onzin”, aldus voorzitter Peter de Ruijter van COC Amsterdam.

(ANP)

Vreemd, wij dachten dat (zelf)bewustzijn, ons grote intellect of desnoods een opponeerbare duim ons mens maakten maar kennelijk zit ons mens-zijn in diversiteit. Goeie slogan, lekker kort. Maar we zijn ook weer niet TE divers, in hun grootheidswaan hebben de bewoners van het Smurfendorp aan het IJ besloten dat diversiteit kennelijk tot aan de Ring geldt. #020diversity mensen.

Homohaat vanuit religieus perspectief is trouwens allerminst onzin, wij raden de heer De Ruijter van het COC aan om zijn licht eens op te steken bij de gemiddelde moskee. Of misschien kan mijnheer De Ruijter eens proberen met zijn man te trouwen voor de katholieke kerk. Enfin, er is dus nu een hashtag en een slogan dus homostellen kunnen gewoon weer met de pont zonder in elkaar geslagen te worden, dat scheelt alweer iets en aan institutionele homohaat binnen religies hoeven we dan niks te doen.

Vergeet u niet vandaag “de boodschap te bespreken op het werk, op school, in de sportclub en in de kerk?” Want behalve kennelijk ‘diversiteit’, maakt ook ‘holle symboolpolitiek’ ons mens. Ooit een aap met een hashtag gezien? Nou dan.