Binnenland

Zaanse burgemeester Geke Faber (PvdA) gunt zichzelf na jaren falen peperduur afscheidsfeestje

28-10-2016 10:50

Het afscheidsfeestje van PvdA-burgemeester Geke Faber van Zaandam gaat een halve ton kosten. Sommige raadsleden vinden dat te veel, meldt de Telegraaf. De krant citeert Harrie van der Laan, fractievoorzitter van de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV): “Voor een stad waar nog steeds een Voedselbank staat, vind ik dit beschamend.”

Raadslid Juliette Rot van Democratisch Zaanstad (DZ) vindt het vooral jammer dat de culturele organisaties in de stad niet in het programma en budget zijn opgenomen.

POV en DZ dienden afgelopen zomer een motie van wantrouwen in tegen Faber vanwege haar falen om de rust in de wijk Poelenburg te herstellen. Straattuig maakt er al jaren de dienst uit, hetgeen deze zomer escaleerde toen tuigvlogger Ismail Ilgun vastlegde hoe jongeren mensen van hun fiets schoppen, winkelend publiek intimideerden en de politie provoceerden. U leest meer over die rellen hier, en over het optreden van Faber hier.

Maargoed, PvdA-regenten, wat doe je er aan. Die trakteren zichzelf rustig na jaren prutsen en doofpotten op dure feestjes waarop het grauw ze mag komen uitzwaaien. En op ‘een geschilderd portret van zesduizend euro.’Dat verbaast echt helemaal niemand, en ook helemaal niemand is er ooit in geslaagd enige invloed uit te oefenen op dit schaamteloze gedrag. De enige remedie is: nooit meer PvdA stemmen.

Foto: geschilderd portret van zesduizend euro Maarten Brante