TPOok!

 
Binnenland

Politie zoekt getuigen Tilburgse doorrijdmoordenaar die twee mensen doodreed

Iemand zou het kenteken hebben geroepen

De politie in Tilburg is op zoek naar een getuige die na het dodelijk ongeval donderdag in Tilburg een deel van het kenteken van de betrokken auto riep. De getuige heeft mogelijk gezien wie precies de automobilist is.

Een echtpaar uit Rijen vond de dood nadat ze werden aangereden tijdens het oversteken van de Bredaseweg. De dader reed door. Later op de avond werden twee verdachten aangehouden, twee broers uit Tilburg. De rechter-commissaris besloot vrijdag om de twee langer vast te houden.

Na de aanrijding schoten verschillende mensen de slachtoffers tevergeefs te hulp. Een van de getuigen riep hardop over straat het kenteken van de doorgereden auto. Daardoor konden verschillende getuigen een gedeelte van het kenteken aan de politie geven, maar degene die dat riep is bij het onderzoeksteam niet bekend.

“Die specifieke getuige heeft mogelijk meer informatie die ons kan helpen. Mogelijk heeft de persoon de bestuurder gezien, maar weet hij of zij ook hoe de auto reed en hoe hard ongeveer”, licht een politiewoordvoerster toe. Op de vraag of de politie twijfelt over wie van de twee broers achter het stuur zat, zegt de woordvoerster dat “nagenoeg bekend is wie er heeft gereden.”

(ANP)

Hee, dat kennen we, twee mensen die allebei iets met de kwestie te maken hebben, maar zelf geen duidelijkheid verschaffen over de moord die ze op hun geweten hebben! Het doet sterk denken aan de zaak van de scooterklootzakjes die in Nijmegen na een overval een man doodreden. Blijven ontkennen en de rechter kan er weinig mee. Pas jaren na dato kregen die twee een soortvan straf (4 jaar voor moord, LOLhuil!), terwijl ze zelf niet bij het vonnis niet aanwezig waren.

Nouja, hopen dat getuigen kunnen en durven aanwijzen wie van de twee het echtpaar vermoordde, dan kan de dader toch zeker 6 jaar tegemoet zien met 1/3 aftrek goed gedrag, aftrek voorarrest, ‘gestraft door de media’-strafvermindering, Benedicte Ficq-bonuskorting en natuurlijk de ‘eigenlijk is het een lieve jongen’-vervroegde invrijheidsstelling.

Nederlands strafrecht, leuker kunnen we het niet maken, wel softer!

(TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.