Binnenland

Panorama spreekt het echte doelwit van de ‘vergismoord’ op Djordy Latumahina

02-11-2016 17:26

Tijdschrift Panorama zegt het échte doelwit te hebben gesproken (Blendle-link) van de ‘vergismoord’ op DJ Djordy Latumahina. Latumahina werd op 8 oktober jongstleden doodgeschoten, zijn vriendin raakte bij de aanslag zwaargewond en zijn dochter was getuige. Al vrij snel werd duidelijk dat Latumahina helemaal niet het doelwit was; de man werd slachtoffer van een lokale Amsterdamse MocroMaffia-specialiteit: de ‘vergismoord’.

De bende-oorlog teistert sfeervol en gezellig Amsterdam al jaren, er zijn al tientallen doden en ettelijke vermisten en politie en burgemeester staan erbij en kijken er naar. Twee jaar geleden werd ook al zomaar een huisvader slachtoffer van een ‘vergismoord’.

Kennelijk is het Panorama nu gelukt om, via een tussenpersoon, de persoon te spreken voor wie de kogelregen bedoeld was. Een zware crimineel? Neen, een op zich onschuldig persoon met de schuilnaam Carlos, die bevriend was met een crimineel. Dit is al reden genoeg om je leven in wereldstad Amsterdam niet zeker te zijn. Deze Carlos zou in dezelfde flat wonen als Latumahina en al vaker een Marokkaan met verdacht gedrag in zijn garage hebben zien rondsluipen. Hij zou de Marokkaan ook gefilmd hebben. Carlos voelt zich sinds de moord op Latumahina, later in diezelfde garage, niet meer veilig.

Waarom Carlos weigerde mee te werken met de politie, en waarom de politie de veiligheid van Carlos niet kan garanderen, en waarom Panorama wél en de politie niet deze zaak tot op dit niveau heeft uitgezocht, het is allemaal volstrekt onduidelijk. Wij weten ook niet of het verhaal van Carlos klopt verder, maargoed, inzake Amsterdams politie- en justitiebeleid verbaast niets ons meer.

Slachtoffers van de MocroMaffia in Cali aan de Amstel: levender kunnen we ze niet maken, wel onschuldiger.