Buitenland

Tsunami van criminaliteit overspoelt Duitsland, schuld van immigranten

03-11-2016 16:00

Een tsunami van criminaliteit overspoelt Duitsland en dat lijkt vooral door de instroom van migranten te komen. In de eerste zes maanden van dit jaar werden zeker 142.500 misdaden gepleegd door asielzoekers, zo’n 780 per dag. Een stijging van maarliefst 40 procent ten opzichte van het jaar hiervoor, meldt Elsevier.

Vooral de meestal illegaal in Duitsland verblijvende Noord-Afrikanen en MOE-landers, die in Duitsland asiel aanvragen maar daarvoor standaard worden afgewezen zijn verdachten van misdrijven. Syriërs komen maar weinig voor in de Duitse misdaadstatistieken.

Het is overigens van belang te weten dat alleen de misdaden die worden opgelost zijn vermeld, dus het totale aantal misdaden is veel groter. Het gaat bij de cijfers wel om alle vormen van misdaad, dus ook kleine overtredingen en misdrijven.

Landelijk probleem

Ondanks het feit dat de landelijke polizei blijft ontkennen dat het gaat om een landelijk probleem, het zijn volgens de polizei ‘incidenten’, geven de politieberichten uit de diverse regio’s een heel ander beeld. De politieberichten en misdaadfcijfers uit de regio zijn met elkaar vergelijkbaar waardoor het wel degelijk op een landelijk probleem duidt.

Al langere tijd luiden politiebazen en vakbonden de noodklok over toename van criminaliteit en geweld tegen agenten, zoals de Duitse agente Tania Kambouri beschrijft in haar geruchtmakende bestsellerDeutschland im blaulicht‘. In Hamburg zou er sprake zijn van bendes die wijken en straten in handen hebben, van politie die de macht en controle is kwijtgeraakt. Hetzelfde geluid komt uit Bremen, Berlijn, Dortmund, Keulen en vele andere grote steden. Het gaat hierbij steeds om groepen migranten die verantwoordelijk zijn voor veel van de criminaliteit.

In sommige steden zoals Berlijn zijn bijvoorbeeld Libanese clans verantwoordelijk voor veel zware misdaad en lijken zowel politie als justitie machteloos te staan terwijl de criminelen steeds gewelddadiger en brutaler worden. Ook in andere grote steden wordt de zware georganiseerde misdaad gedomineerd door groepen Arabieren en Arabische clans.

Tot slot een citaatje uit het prima Elsevier-artikel waar wij verder niks meer aan toe hoeven te voegen:

 

“Politieagenten en vakbonden reageren steevast kritisch. Rainer Wendt, hoofd van de Duitse politievakbond, zei onlangs dat Bremen ‘de strijd lijkt te hebben opgegeven tegen extreem gevaarlijke clans’. ’De wet van de jungle heeft de wet van de staat overgenomen en de veiligheid komt steeds verder in het geding.’

Freddi Lohse, een collega van Wendt in Hamburg, zegt tegen Gatestone dat het juridische systeem in Duitsland criminaliteit door migranten enkel aanwakkert. ‘Ze zijn veel strengere straffen gewend in hun land van herkomst. Ze hebben geen respect voor ons.”