Buitenland

Afrikaan in Brussel werd ogen uitgestoken wegens plaatsen ‘kritische teksten’ op Facebook

07-11-2016 16:08

Er is inmiddels meer bekend over het gruwelijke voorval in Brussel waar bij een 33-jarige in België woonachtige Afrikaan de beide ogen werden uitgesneden, vermoedelijk door een in Nederland woonachtige Afrikaan.

De verdachte zit nog vast. De Brusselse onderzoeksrechter heeft maandag zijn opsluiting gelast wegens “foltering met blijvende arbeidsongeschiktheid”.

De 32-jarige verdachte heeft bekend met het slachtoffer te hebben gevochten maar weet nog niks te zeggen over het uitsteken van de ogen. Er wordt onderzoek gedaan naar zijn psychische gesteldheid.

Het slachtoffer was volgens de krant La Capitale in Brussel voor een politieke vergadering van de Djiboutiaanse gemeenschap en zou daar vanwege een politiek meningsverschil zijn uitgezet. De activist werd vervolgens aangevallen door vier mensen.

Nadat hij op zijn gezicht was geslagen en in zijn maag gestoken, werd hem volgens zijn familie te verstaan gegeven dat hij geen kritische teksten over hen meer op Facebook mag zetten. Vervolgens werd hij met een scherp mesje, mogelijk een scheermes, in zijn ogen gestoken.