Binnenland

Nieuws uit Smurfendorp: vergeet liquidaties, de BBQ teistert Amsterdam pas écht

10-11-2016 15:19

Hallo zelfvoldane babyboomers, klaagridders te paard en minzame overlastjankers! Nou, boffen jullie even: barbecuen in het Vondelpark wordt deze zomer door de liberale *LOLkuch* partij VVD (in Amsterdam: PvdA-liberaal) VERBOTEN.

Niet dat het een zinnig mens ene fuck boeit wat er in het van toeristen en Amsterdam-Zuid-kakmadammetjes met dure merkhonden vergeven stukje fopgroen met Central Park-kapsones gebeurt. Maar we melden het toch even alhier wegens trololo. Vervelende hipsters van D66 (in Amsterdam: PvdA-elitair) -allooi komen in het Vondelpark des zomers ‘chillen’, een semi-urbane bezigheid met flessen prosecco, 1 lulhannes met een gitaar, vage linzen- en kikkererwtprakjes en dus de vermaledijde barbecue. Instagram-fähigkeit factor 100, dat wel.

Op zich dus supergrappig dat urbaan hipstervolk nu door narrige NIMBYboomers met valse GroenLinks (in Amsterdam: PvdA-eko)-ambities de voet wordt dwarsgezet met een BBQ-verbod. Sterker nog, het is bijna een reden om weer eens naar het Vondelpark, een absoluut verloren hell hole van afval, provincialen en hondenschijt, te gaan. Zo’n wegwerp-barbie van AH in de fik steken. Lekkergek multicul merguezworstjes van de Turkse slager erop. Het geheel snaaks naast een kluit hipsters schuiven. En dan klikken bij de parkgestapo met bonnenboekje.

Niks meer aan doen, koud biertje erbij (wel verborgen, want ook al verboden in ‘wereldstad’ Amsterdam) en prettige zomer.