Buitenland

Eigenaar Bataclan weigert Eagles of Death Metal bandleden bij heropening

12-11-2016 23:41

Bij de heropening van het Parijse theater Bataclan, toneel van de aanslagen vorig jaar, zijn twee bandleden van de Eagles of Death Metal geweigerd. Dit meldt persbureau AFP deze avond. De mede-eigenaar van het podium zou hebben gezegd dat “sommige dingen niet vergeven kunnen worden”. Hij vertelde in een interview dat ze vanwege eerdere uitspraken niet meer welkom waren.

Volgens een journaliste van AFP zouden de uitspraken van bandlid Jesse Hughes, over de betrokkenheid van medewerkers bij de aanslagen de reden van de weigering zijn. In het Bataclan alleen al kwamen vorig jaar bijna 90 mensen om het leven bij een concert van de Eagles of Death Metal. De bandleden uitten later commentaar op de moslims, de samenleving in Frankrijk en de nu geweigerde Hughes suggereerde eerder dat moslim-medewerkers van het podium mogelijk een rol speelden bij de aanslagen.

Heropening door Sting

De Engelse zanger Sting opende vandaag het theater Bataclan in Parijs een jaar na de bloedige aanslagen. Het optreden begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de mensen die hun leven in de zaal verloren. Sting zong ook een nummer Inch’allah, een nieuw nummer over de tocht van vluchtelingen over de Middellandse Zee.