Buitenland

Dochter van aanrander dood na opgelegde verkrachting

13-11-2016 18:47

De Pakistaanse politie heeft diverse arrestaties verricht na de zelfmoord van een verkrachte vrouw. Het slachtoffer was door een dorpsraad in district Gujrat veroordeeld tot de verkrachting, die in een zwangerschap resulteerde. Ze stak zichzelf in brand in het huis van haar schoonouders en stierf twee weken later in een ziekenhuis. Korte tijd voor haar overlijden baarde ze haar doodgeboren kind. 

De vrouw durfde volgens dagblad Dawn haar echtgenoot, die enige tijd in het buitenland verbleef, niet onder ogen te komen.

Dorpelingen ontkennen

Half oktober vond het zedenmisdrijf plaats in het dorp Dhillu Gharbi. Daar had de panchayat – een soort lokale kangaroo court gebaseerd op religieuze en culturele tradities – de verkrachting bevolen als straf voor de vader van de vrouw, die werd beschuldigd van het aanranden van een minderjarige. Voor deze zaak was de man in maart opgepakt maar korte tijd later alweer vrijgelaten. Daarna belandde het voorval bij de dorpsraad, die besliste dat de dochter van de aanrander verkracht zou worden door de vader van de minderjarige.

Dorpelingen, onder wie de ouders van de overleden vrouw, ontkennen dat er een verkrachting heeft plaatsgevonden of dat de dorpsraad daartoe opdracht gaf. Naar het lijk van het baby’tje wordt nog gezocht.