Buitenland

Policorwatch: jankmillennials censureren president Jefferson want slavernij

15-11-2016 11:04

De Universiteit van Virginia is opgericht door Thomas Jefferson, derde president van de Verenigde Staten én, kind van zijn tijd dat hij was, slavenhouder. Vinden we nu niet meer tof, slaven bezitten, maar zo ging dat toen. (Tip voor reislustigen, niet tegen social justice warriors zeggen want die komen dan dingen kapotmaken, maar het huis en landgoed van Jefferson heet Monticello en is te bezichtigen. Het museum wordt gerund door de aardigste vrijwilligers in de geschiedenis van vrijwilligers. Wordt voor ouwe Jefferson tóch nog gratis arbeid verricht op zijn plantage, ghehe.)

Anyway, studenten aan de University of Virginia eisen nu dat zij nooit geconfronteerd worden met citaten van de oprichter van hun college, omdat de man dus slaven hield. Rector Teresa Sullivan was zo dom een quootje van de man op te nemen in een mailing aan haar drammende millennial-studentenpopulatie en kreeg prompt een door 500 gekwetste sneeuwvlokjes ondertekende FOEI retour.

Right. Studentjes. Mijnheer Jefferson wil wat zeggen:

I would rather be exposed to the inconveniences attending too much liberty, than those attending too small a degree of it.
– Thomas Jefferson to Archibald Stuart, Philadelphia, December 23, 1791.