Buitenland

Politie Los Angeles kondigt insubordinatie tegen president Trump aan

15-11-2016 12:34

De politie van Los Angeles wil niet helpen bij het deporteren van immigranten. Het politiekorps houdt zich al tientallen jaren verre van het federale immigratiebeleid en is niet van plan daarvan af te stappen nu Donald Trump tot president is gekozen, zei LAPD-chef Charlie Beck tegen de Los Angeles Times.

Trump heeft aangekondigd de federale immigratiewetten aan te scherpen en miljoenen mensen het land uit te zetten. Van de naar schatting elf miljoen migranten die zonder wettelijke status in de VS verblijven, woont ruim een miljoen in de agglomeratie Los Angeles.

De politie van Los Angeles verbiedt haar agenten al sinds 1979 om op mensen af te stappen, enkel en alleen om hun verblijfsstatus vast te stellen. Onder leiding van Beck is het korps ermee gestopt om mensen die voor lichte vergrijpen zijn opgepakt aan de federale autoriteiten over te dragen om het land te worden uitgezet. Ook veroordeelden die eventueel voor uitzetting in aanmerking komen, worden nadat ze hun straf hebben uitgezeten niet vastgehouden.

Anp