Opinie

Fascistische studenten universiteit Londen willen kranten censureren in strijd tegen fascisme

19-11-2016 14:53

Een clubje van zo’n 200 fascistische studenten van de City University of London die zich hebben verenigd in de ultra-linksfascistische militante groepering Student Union willen de Britse couranten The Sun, Daily Mail en Express van de universiteitscampus censureren. Dit meldt The Guardian.

De reden voor deze fascistische studenten om vrije nieuwsgaring en vrije pers te censureren is omdat genoemde couranten ‘voeding bieden aan fascisme’. Dus dan is het logisch om tot fascistische maatregelen over te gaan, want fascisme bestrijd je het beste met fascisme, aldus een gemiddelde drammende millennial in een 21ste eeuwse safespace.

Aan de  City University of London studeren echter 19.500 studenten en op die 200 ultra-linksfascitische Student Union-studenten na wil verder helemaal niemand dat er couranten worden gecensureerd.

De baas van deze Student Union heet overigens Yussuf Ahmad, maar dat geheel terzijde.

Prestigieuze journalistiekopleiding

Nog sterker: City University of London is de universiteit met één van de meest prestigieuze journalistiekopleidingen van het land, en het censureren van vrije meningen en andere onwelgevallige media ligt toch niet helemaal lekker met het doceren van journalistiek. Al helemaal niet omdat veel studenten die aan de City University afstuderen in de journalistiek komen te werken bij de door fascistische studenten te censureren couranten als The Sun, Express en Daily Mail.

Het lijkt er dan ook niet op dat het waarheidshatende, fascistische, ultralinkse gedram en het eisen van censuur door kleine maar volstrekt achterlijke groepjes extreem verwende zielige millennials nog veel weerklank vindt op de City University. Enkele journalistiekstudenten hebben al laten weten dat ze naar een andere universiteit verkassen als er serieus couranten worden gecensureerd en het voormalige hoofd van de City University journalistiekopleiding, tevens journalistiekdocent, noemt de poging tot censuur “belachelijk, anti-liberaal en betekenisloos”.

Volgens hem waren zijn journalistiekstudenten woedend en begrijpen zijn studenten wél dat “het middel tegen journalistiek die je niet aanstaat gewoon het zorgen voor betere journalistiek is, dus niet het censureren van journalistiek”.