Buitenland

Verkrachtende illegaal kon weer toeslaan bij Belgisch meisje

23-11-2016 15:07

In België is een tienermeisje deze zomer verkracht door een illegale Marokkaan. Azrak F. (36) vergreep zich aan de 19-jarige C. in de plaats Sint-Niklaas, terwijl de Noord-Afrikaan nota bene afgelopen jaar nog drie jaar cel kreeg opgelegd voor een andere verkrachting.

F. zat minder dan een jaar vast voor z’n eerste zedenmisdrijf op Belgische bodem en was daarna door justitie zonder enige beperkingen losgelaten op het vrouwelijke deel van de Belgische populatie, waardoor de Gazet van Antwerpen spreekt van een “vrijgeleide om opnieuw toe te slaan”. De autoriteiten verzochten de verkrachter weliswaar vijfmaal het land te verlaten, maar daaraan gaf hij geen gevolg.

De aanval

Op 6 augustus zat de illegaal ‘s ochtends C. achterna. De jonge vrouw was uitgegaan in de stad en kreeg op de terugweg naar huis door dat ze werd gestalkt. Daarna werd ze overmeesterd en herhaaldelijk verkracht in een auto. Korte tijd voor het misbruik wist ze nog haar vader te sms’en, maar hem lukte het niet om zijn dochter te vinden.

Slachtoffer: ‘Waarom is F. niet uitgezet?’

“We betreuren ten zeerste wat die jonge vrouw is overkomen”, verklaart een ministerieel woordvoerder. Uiteraard is C. woest op de autoriteiten. “Waarom zat hij niet gewoon nog in de ­gevangenis?”, vraagt ze zich af, “en waarom werd hij het land niet uitgezet?” Dit laatste zal gebeuren nadat F. zijn straf voor z’n – voorlopig – laatste zedenmisdaad op Belgisch territoir heeft uitgezeten, zo ‘belooft’ de Dienst Vreemdelingenzaken. De schaamteculturele crimineel zelf ontkende overigens dat hij C. zelfs maar aangeraakt heeft, hoewel hij op camerabeelden bij de plaats delict staat en zijn DNA op het meisje werd aangetroffen.