Binnenland

Amsterdamse moskee ontkent radicalisering, overweegt stappen tegen Telegraaf

25-11-2016 11:25

Moskee Arrayan kwam donderdag in het nieuws omdat de Telegraaf citeerde uit stukken in haar bezit, waaruit bleek dat de moskeetop was geradicaliseerd. Bestuurslid Aziz Oilkadi’s telefoon zou worden afgetapt en een ander bestuurslid was ooit lid van de Hofstadgroep, de radicaal-islamitische bende rond de moordenaar van Theo van Gogh.

De moskee heeft een persbericht op haar site geplaatst waarin zij alle aantijgingen ontkent, zie hier onder.

De Telegraaf ondertussen brengt meer bizarre onthullingen: in het netwerk rond de moskee zou zich een loverboy annex jihadist/ronselaar ophouden die werd aangetroffen met de zestienjarige Estrella uit Oss, het meisje was gehuld in een boerka. Ook had de voorzitter telefonisch contact en afspraken met de inmiddels in Syriƫ omgekomen jihadist Soufiane Zerguit.

Persbericht: Valse aantijgingen aan het adres van moskee Arrayan

Tot onze grote schrik hebben wij vandaag in de Telegraaf vernomen dat leden van het bestuur van onze vereniging als extremisten zijn neergezet. Wij nemen afstand van alle aantijgingen die in dit artikel naar voren zijn gebracht.

Het bestuur van moskee vereniging Arrayan benadrukt met klem dat zij tegen alle vormen van extremisme zijn. En dat zij op geen enkele manier enige tolerantie dulden als het gaat om extremisme.

In de afgelopen jaren heeft moskee Arrayan zich in samenwerking met verschillende partners in de stad, waaronder de gemeente Amsterdam, ingezet om radicalisering en extremisme tegen te gaan.

Het artikel in de Telegraaf heeft een enorme schade verricht aan de beeldvorming van de moskee. De moskeebezoekers maken zich ernstig zorgen over de imago.

Het bestuur van moskee Arrayan voelt de verantwoordelijkheid om in alle transparantie openheid te geven over de valse aantijgingen. De deuren van de moskee staan altijd open voor iedereen.

Tot slot is de moskee aan het overwegen juridische stappen te ondernemen naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf.

Einde bericht