Buitenland

Messentrekker Ohio is 20-jarige Somalische vluchteling Abdul Razak Ali Artan

28-11-2016 22:36

Update: volgens het AD plaatste Artan vlak voor zijn daad de volgende tekst op Facebook:

 

“Ik kan het niet meer aan. Amerika! Stop je met andere landen te bemoeien, in het bijzonder de moslim oemma. We zijn niet zwak. We zijn niet zwak, onthoud dat.”

 

De man die maandag zeker negen mensen neerstak op de campus van de Ohio State University en uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten is geïdentificeerd als de 20-jarige Somalische Abdul Razak Ali Artan. De politie heeft nog niet kunnen zeggen over eventuele terroristische motieven, maar sprak wel van een ‘opzettelijke daad’. Getuigen verklaren dat de dader doodstil was en geen woord heeft gezegd terwijl hij zijn daad beging.

Artan woonde als vluchteling sinds 2007 in Pakistan en was sinds 2014 legaal inwoner van de Verenigde Staten. Hij studeerde als eerstejaars aan de ‘arts en sciences’-faculteit van de Ohio State University.

In augustus 2016 verscheen in een lokale krant een artikel over Artan. Hierin sprak hij over de gebedsruimtes op de universiteit. Hij vertelde dat hij als moslim vijf keer per dag moest bidden. Over zijn geloof zei hij:

 

“Ik ben moslim. Ik ben niet wat de media van moslims maalt. Als mensen me zien bidden weet ik niet wat ze van me denken. Het zijn de media die een bepaald beeld maken van moslims, daardoor voelen mensen zich ongemakkelijk. Ik was eerst bang om in het openbaar te bidden, maar ik deed het gewoon. Ik vertrouwde op God. Ik ging naar de hoek en begon te bidden.”

 

 

screen-shot-2016-11-28-at-22-53-33
screen-shot-2016-11-28-at-22-54-14