Buitenland

Vluchtelingencrisis Milaan: Rome stuurt 150 soldaten om criminaliteit te bestrijden

29-11-2016 17:51

De eerste groep Italiaanse soldaten van in totaal 150 man die in Milaan criminaliteit moeten helpen bestrijden is maandag in de stad gearriveerd. De soldaten worden door Rome gestuurd om een einde te maken aan de hoge criminaliteitscijfers en om te helpen met het beheersen van de migrantencrisis die in Italië voor steeds grotere problemen zorgt.

De Burgemeester van Milaan smeekte de minister van Binnenlandse zaken onlangs om een interventie omdat de stad ‘overspoeld wordt door vluchtelingen’.

In de afgelopen weken kwam de criminaliteit tot een hoogtepunt toen bendes migranten elkaar met messen op leven en dood bestreden. Hierbij kwam een vluchteling uit de Dominicaanse Republiek om het leven.

Inmiddels heeft de burgemeester een migrantenstop voor Milaan afgekondigd. De minister van Binnenlandse Zaken liet weten dat Milaan voldoende heeft gedaan om een steentje bij te dragen aan de vuchtelingencrisis en vindt dat zaken eerst beter moeten worden georganiseerd omdat de grote stroom vluchtelingen zwaar drukt op alle Italiaanse steden.

De 150 soldaten moeten de paar honderd soldaten die al in Milaan zijn gestationeerd, en intensief samenwerken met de politie, aanvullen tot in totaal 800 militairen. Het inzetten van het leger in Milaan zal als voorbeeld moeten dienen voor de rest van Italië.

Sinds de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije is het aantal vluchtelingen dat via Libië over de Middellandse Zee naar Italië probeert te komen enorm toegenomen, waarbij duizenden vluchtelingen zijn verdronken. Het draagvlak voor opname van vluchtelingen onder de bevolking neemt echter steeds meer af. In veel Italiaanse steden leidt het huisvesten van de immigranten tot multi-etnische spanningen en neemt de criminaliteit toe.


https://youtu.be/K1ixDnwrES8