Buitenland

Albanees steekt mannen neer, Albanees opgepakt, broer Albanees bedreigt slachtoffers via Facebook

07-12-2016 11:46

Twee 24-jarige mannen die zaterdagnacht werden neergestoken in het Oost-Vlaamse Ninove zijn via Facebook ernstig bedreigd door een broer van de dader. Deze dader, een zestienjarige jongen die afkomstig is uit Albaniƫ, zit inmiddels vast.

In een video op Facebook laat de 20-jarige broer van de dader een pistool zien en zegt: “Ik maak jullie dood. En dat zal niet met een mes zijn.” Ook zegt hij: “Mijn broer zit nu daar, maar ik ben er nog”.

Eerder al had dezelfde 20-jarige op Facebook een foto geplaatst waarop een Albanese vlag met een honkbalkbuppel en twee pistolen was te zien. Ook zou hij eerder in een video hebben gedreigd om met een ‘gouden vuurwapen’ op politie te gaan schieten. Hierbij vertoonde hij een goudkleurig pistool.

Ninove wordt al lange tijd geteisterd door criminaliteit waar niet zelden onschuldige burgers het slachtoffer van worden. Volgens oppositiepartij Forza Ninove in de gemeenteraad is Ninove “een speeltuin voor criminelen”.

Omdat de stijging van criminaliteit deels te wijten is aan het tekort aan politie heeft de burgemeester onlangs nog aan de Belgische regering om extra hulp gevraagd om de criminaliteit te kunnen bestrijden.

 

screen-shot-2016-12-07-at-11-48-10