Buitenland

Weer gruwelijke verkrachtingen in Duitsland, weer wijst DNA asielzoeker als dader aan

07-12-2016 09:26

Opnieuw is Duitsland opgeschrikt door gewelddadige verkrachtingen en opnieuw is het zeer waarschijnlijk dat de dader een vluchteling is. Twee uit China afkomstig studentes van 21 en 27 jaar oud werden in het Duitse Bochum in augustus en november verkracht en mishandeld. Dankzij DNA-sporen kon de politie een 31-jarige uit Irak afkomstige vluchteling als dader aanwijzen. De man woont met zijn vrouw en twee kleine kinderen in een asielzoekerscentrum.

Eén van de slachtoffers werd na te zijn verkracht zo ernstig mishandeld dat zij zwaar gewond raakte. De politie gaat er dan ook vanuit dat het de bedoeling van de dader was om het slachtoffer te vermoorden.

De vriend van één van de slachtoffers bezocht na de verkrachting de omgeving waar zijn vriendin werd verkracht en zag daar een man die zich opvallend gedroeg. Hij fotografeerde de man met zijn iPhone en liet de beelden aan de politie zien. Aan de hand van deze beelden kwam de politie de verkrachter op het spoor. Uiteindelijk werd er ook een sluitende DNA-match gevonden.

Maria Ladenburg

Onlangs nog werd in Freiburg een 17-jarige Afghaanse vluchteling aangehouden op verdenking van verkrachting van en moord op de 19-jarige studente Maria Ladenburg, dochter van een hoge EU-functionaris. Mogelijk is deze vluchteling ook schuldig aan de verkrachting van en moord op een andere jong vrouw in Freiburg.

De verkrachtingen en moorden door hoogstwaarschijnlijk asielzoekers gooien olie op het vuur van de toch al verhitte discussie over de toestroom van vluchtelingen naar Duitsland. Critici van het vluchtelingenbeleid zien met deze zaken hun ernstigste vermoedens waarheid worden. Ondanks het feit dat het gaat om incidentele gevallen wordt het moeilijk om dergelijke gruwelijke zaken die gepleegd zijn door vluchtelingen of asielzoekers los te zien van de vluchtelingenproblematiek.

‘Slachtoffer van Merkels welkomstbeleid’

In Freiburg, waar de 19-jarige Maria Ladenburg werd verkracht en vermoord door waarschijnlijk een 17-jarige Afghaanse asielzoeker, zeggen sommige burgers er inmiddels van overtuigd te zijn dat de vrouw “slachtoffer is geworden van Merkels welkomstbeleid”.

Het slachtoffer was voor haar dood onder andere actief in een studentenorganisatie die zich inzet voor vluchtelingen. Tijdens haar begrafenis werd nog gecollecteerd voor deze organisatie. Haar ouders wisten toen nog niet dat een vluchteling werd verdacht van de moord op hun dochter.

Bovendien laait ook de in Duitsland nog altijd gevoelige discussie over het aanwijzen van etnische achtergrond of huidskleur van verdachten weer op. In Duitsland is het verboden om met DNA te achterhalen wat huidskleur, ogenkleur, haarkleur of etnische achtergrond van een verdachte is en dergelijk bewijs is niet geldig voor de rechter.

 

Een compositiefoto van de verdachte:

screen-shot-2016-12-07-at-09-22-06