Buitenland

Turkse horde belaagt docentes

09-12-2016 14:50

Zes leraressen die vrijwilligerswerk kwamen doen in West-Turkije zijn daar ternauwernood ontsnapt aan een groepsverkrachting door vier dorpelingen. Het voorgenomen onderwijsproject werd afgeblazen.

De vrouwen hadden op 14 mei gedineerd bij T.D., gastvrouw van het project voor 35 kinderen in district Karabağlar van de provincie Izmir. Daarna werden de dames in de buurt van hun slaapvertrek lastiggevallen door de mannen, die in een auto hadden zitten drinken toen zij op het idee van de groepsverkrachting kwamen. De poging startte met enige verbale intimidatie, waarop de vrouwen het pand in vluchtten. Daarna hield een van de aanvallers de wacht terwijl de anderen inbeukten op de deur. Om ontsnappen te beletten werden de schoenen van de vrouwen weggegooid en hun autobanden lek geprikt. Een broer van T.D. kwam uiteindelijk op het geschreeuw af en stopte de aanval, schrijft nieuwssite Hürriyet.

Docente F.Ö. was geschokt toen een van de mannen de vader bleek te zijn van een kind dat ze onderricht ging geven. Ook verontrustte het de vrouw dat de rechter haar op een eerdere zittingsdag “wat deden jullie daar eigenlijk?” had gevraagd. Justitie eist deze week straffen van 20 jaar tegen de verdachten, die hun proces in vrijheid mochten afwachten.

Boosheid over afblazen schooltje

De aanranders, in de leeftijd van 18 tot 48, zouden intussen zijn afgeranseld door inwoners, die woest zijn over het afgeblazen schooltje. T.D. noemt de mannen “de schande van ons dorp”. Volgens haar vertonen zelfs hun familieleden zich amper nog in het openbaar.